2017. június 2., péntek

Fantom iz Opere - vagyis jön-jön-jön a


Idén, márciusban egy sajtókonferencia keretein belül jelentették be, hogy Szerbiába is megérkezik Az Operaház Fantomja produkció. 

Annyit már lehet tudni, hogy az egyetlen olyan szerb színházban lesz látható az előadás, ami kifejezetten musicalekre szakosodott, vagyis a Pozorišta na Terazijama teátrumban. Nyelvet illetően szerbül fognak felhangozni a már jól ismert dallamok. Ráadásul a premier, idén várható: 2017. október. 

A szereposztás a következő lesz:

FANTOM: Slobodan Stefanović (Nikolom Bulatovićem)
CHRISTINE:
 Marta Hadžimanov (Mirjana Matić)
RAOUL:
 Ivan Marković (Slavenom Došlom)
CARLOTTA:
 Snežana Savičić Sekulić (Mirjana Stojanović)
FIRMIN:
 Milan Antonić
ANDRÉ:
 Dušan Šida
MME GIRY: 
Milena Vasić/Ivana Popović
MEG GIRY:
 Milena Živanović/Iva Stefanović
PIANGI:
 Jugu Radivojeviću

Előljáróban a szereplőkról
Christine-t alakító hölgy, Marta Hadžimanov 17 éves, így ő lesz egyike azon színésznőknek, akik fiatalon formálhatják meg a táncosnőből énekesnővé váló karaktert. Úgy tűnik a fiatal kora mellé még a családi háttere is hasonló, mint Christine Daaé-nak, hiszen zene buzog az ereiben: az édesapja népszerű szerb zeneszerző és zongorista, Vasil Hadžimanov. 

Kreatív csapat
Alexandar Denić (látványtervező), Bojana Nikitovic (jelmeztervező), Konstantin Kostjukov (koreográfus), Slobodan Obradović (fordító) and Vesna Šouc (karmester). 

A jelmeztervező, Bojana Nikitovic az Oscar-díjas Marie Antoinette filmben dolgozott.

Info:

UPDATE 2017. július 4. (forrás: Instagram, @pozoristeterazije)

A jelmeztervező ötleteit itt láthatjátok:

Balról jobbra (bár nem minden képről derül ki egyértelműen kihez tartozik a tervezet): 1. Carlotta Hannibál jelmez, 2. Christine Don Juan Aminta jelmeze, 3. Carlotta Primadonna jelmeze az igazgatók irodájában, 4. Fantom egyveleg, 5. ??? talán Christine jelmeze az Il Muto jelenetben, 5. ??? Christine a Maszkabál alatt. Az alsó sorban a Don Juaan ensemble ruházatát látni. 




Nincsenek megjegyzések: