2015. július 11., szombat

Love Never Dies/Liebe stirbt nie - Meg van a CÍMSZEREPLŐ!


A legendás Operaház Fantomja folytatásáról már írtam Nektek egy előző bejegyzésemben. Új hírekkel gazdagodtunk, a castingot elkezdték és már meg van, hogy ki játssza majd a Fantom karakterét a hamburgi darabban! Mivel folyamatosak a meghallgatások, így egyelőre csak ennyit tudunk.

Viszont Christine-re is vannak már jelöltek (bár őszintén megvallom, én attól tartok, hogy ez csak egy rajongói választási felvetése)
- Valerie Link
- Lauri Brons
- Michelle van de Ven


Még annyit hozzá fűznék, hogy Danielle Braun-t is érdemes lenne jelöltetni, ő jelenleg is játssza Christine karakterét a Flora színházban, Hamburgban.

Nos, az első szereplő kilétéről lerántották a leplet, a Fantom: Gardar Thor Cortes
Izlandról származik, hangfekvése tenor. A szerep kedvéért utazott Reykjavikből Hamburgba. Októbertől játszik majd a Love never dies-ban. Németországban 25 éve állították színpadra az első művet, a Fantomot, most a folytatás következik, ugyanúgy mint egykor egy ünnepelt tenor főszereplésével. Az amerikai újság „Newsweek“ így írt Cortes-ről: „Islands Top-Musiker mit dem Aussehen von Brad Pitt und der Stimme Pavarottis“ vagyis "Izland top-énekesművésze, aki Brad Pitt kinézetét és Pavarotti hangját ötvözi". 

Még Andrew Llord Webber is elismerő szavakkal illette az énekest, akit legelőször a londoni Royal Albert Hall színpadán látott és hallott. Előadásában az „So sehr fehlt mir dein Gesang“ -  "Oly nagyon hiányzik nekem az éneked" hallhatták. A tenor hangja nagy hatással volt a közönségre is, dübörgő tapsviharban részesült. 

Gardar Thor Cortes muzikális családból származik, édesanyja zongoraművész, édesapja híres tenorista és karvezető. 13 évesen tv-és szerepléseken már megmutatta tehetségét. A szenvedélye volt és maradt is a zene. Színészi babérokra sosem törekedett. Hangszíne lefedi az operán át az oratóriumot, a musicalt és a popzenét. De a szeretete leginkább a klasszikus zenékhez vezethető, kiemelkedően az operákat kedveli.

Cortes szerint "Webber zenéje nagyon kifinomult - érettebb és nagyobb kihívást jelent számára, mint az első rész." - Kiderül, hogy Londonban már játszott az Operaház Fantomjában, méghozzá Raoul bőrébe bújva. 



A Fantom 2 - 2015. október 15-én (csütörtökön) fog debütálni a hamburgi Operettenhaus színpadán.


Korábbi bejegyzés a témában:

További infok itt:

Nincsenek megjegyzések: